Kategórie
 
 
 
 
 
 

Nadupaný avokádový sendvič

Začnite svoje ráno s týmito výživnými (a áno, trendy) raňajkami.

S jednoduchými a čerstvými ingredienciami sú vaše možnosti nekonečné. Avokádový sendvič je sám o sebe zdravým kúskom, no ak pridáte aj hrášok, čerstvé bylinky a varené vajíčko, pridáte tým do jedla vlákninu a proteíny a nakopnete svoj deň. Tento recept je inšpirovaný príchodom jarným potravín do farmárskych trhov.

Ingrediencie:

½ avokáda

¼ šálky hrášku (rozmrazeného)

1 PL čerstvých byliniek (estragón, mäta alebo kôpor) posekaných na jemno

½ odšťaveného citróna

½ ČL kvalitnej soli

¼ šálky hráškových výhonkov

1 varené vajíčko

Čerstvé čierne korenie

Morská soľ

1 krajec chrumkavého chlebíka

Postup:

Polovicu avokáda vyberieme zo šupky a vložíme do misky. Pridáme hrášok, citrónovú šťavu, bylinky a soľ. Všetko v miske popučíme vidličkou (vôbec nevadí, ak niektoré kúsky hrášku ostanú celé). Počas pripravovania nátierky si pripravíme hrianku a uvaríme vajíčko akýmkoľvek obľúbeným spôsobom. My v tomto recepte máme radi varené vajíčka, ale hodí sa tiež aj volské oko či miešané vajíčka. Na sendvič roztrieme avokádovú nátierku a povrchu ozdobíme hráškovými výhonkami. Na vrch položíme vajíčko a dochutíme soľou a čerstvým čiernym korením.

Prajeme dobrú chuť :) 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia